Jouw ruwe handen door littekens gesierd
Maakte acrobatische bewegingen
Zomaar uit het niets
onaangekondigd
totaal onverwacht
Landend in mijn richting
Als een vliegtuig uit zijn koers
bonzende klanken
die ritmisch dansen in mijn hoofd
een sterrenregen die mijn beeld vervaagt
even een time out
van gedachten en gevoel
vernederingen en pijn
die ik met zouwatertranen wegspoel
jij moest zonodig eer bewijzen
door mij met mijn hoofd tegen de grond te laten wijzen
als 20 graden onder nul
je laat mijn lichaam beven
in een paar seconden tijd
ben ik een stilleven
ik heb het nooit begrepen
de vreemde taal die jij sprak
als een analfabeet
ik zag de letters wel
maar wist niet waar ze hoorden
in mijn hoofd een opsomming van vragen
vragen
die ik voor altijd op mijn schouders mee zal dragen