Werknemer van het jaar
Het is geheel op eigen kracht
je spreekt met groot vertrouwen
Alles wat men niet verwacht
breekt meer dan je kan bouwen
Wegdoen noem je dan besparen
alleen kost het afval zoveel meer
Weigert vaardigheden te bewaren
dat doet een echte vakman zeer
Schermt met noodzakelijke getallen
redt banken en vakantielanden
Weet zo menig leven te vergallen
uit de mouw een aap maar geen handen
Schermt met waarden en normen
waar ieder zich aan dient te meten
Maar jouw voorbeeld doet vervormen
zou je het zelf nog wel weten
Nu dan werkNEMER van het jaar
door het nederlandse volk gekozen
Schrapt zonder inzicht banen maar
tot het grootste aantal werklozen
Kabinet , hoe kunnen wij bedanken ?