Oorlogskind
De immer speelse blijheid
zo vertrouwd voor de jaren
van je korte levensdraad
ik vind ze niet terug in je ogen.
Schilderkrijt en tint potloden
conventionele wapens in kindertijd
kleuren niet langer fantasieën
uit eindeloze dromen op papier.
Scalpel met of zonder anesthesie
nieuw verworven speeltjes
die je jeugd amputeren
en de wereld rondom jou
eenzijdig rood doet verkleuren.
De onmetelijke leegte in je apathische blik
ontsproten uit de rauwe confrontaties met
incomplete mensen en rottende kadavers
weerspiegelen het onschuldige kind
in jou, voor eeuwig vermoord.
Boreas, 21/04/2013