Pesten
Op de middelbare school zijden de meiden altijd:
‘jij haalt het niet, geen diploma voor jou!, ga meer putjes scheppen bij ons op school!’
Zie nu wat ik heb bereikt MBO 3 in mijn zak,
zolang ik maar mijzelf blijf.
Die zelfde meiden zeiden:
‘Die is niet meer mooi te krijgen!’ ‘Wat een lelijk wijf’!
Nu denk ik: ‘Zolang ik van mijzelf houd, krijgt niemand mij meer klein.’
Ik ben prachtig, op mijn eigen unieke manier, zonneschijn!
De jongens uit die zelfde klas, konden het ook nooit laten
‘Jij bent een NERD en nergens goed voor, slechte daden!’
Het K woord kwam ook regelmatig uit hun bek.
Wat een gebrek, gebrek aan respect!
Aan de overledenen, helemaal op dat moment.
Mijn moeder had het niet moeten horen, rot student!
Ik ben nu bijna 21 en dit speelt nog dagelijks door mijn hoofd.
Heb eindelijk weer zelfvertrouwen in dit leven, dat heb ik mijzelf vanaf vandaag beloofd!
Geloof en vertrouwen in de goedheid van de mens.
Ben het kwijt geweest door zulke jongeren alles onder een grote lens.
De lens van leugens en bedrog, schelden, eenzaamheid ten top.
Voor de mensen die pesten, STOP!