Het lopen gaat steeds moeilijker, oh jee, oh jee!!
Zijn lichaampje lijkt schonkig te worden, oh jee, oh jee!!
Het is dodenherdenking vandaag, och jee, och jee!!
Dan ben je zo wie zo wat in een verdrietige stemming, och jee, och jee!!
Morgen vieren we de bevrijding, hoezee, hoezee!!
Maar mijn hond is dan nog steeds oud, oh jee, oh jee!!
Ook zijn kop is ouder en grijzer geworden, oh jee, oh jee!!
Het eten smaakt hem soms nog lekker, en hij kan dan zo smullen, hoezee, hoezee!!
Maar ach, de kanker in zijn maagje brengt ellende met zich mee!!
En even later ligt het op de keukenvloer, och jee, och jee!!
Wat moet ik er toch mee!!
Zijn ogen staan nog helder en waakzaam, hij doet zijn plicht, ach gos, ach gos!!
Maar ja, eens komt weer die ene dag, dat je de keuze maken mag, oh jee, oh jee!!
Ben gelukkig niet alleen, maar met zijn twee!!
Laat het nog even duren, alstublieft!! ach wee, ach wee!!
Eerst nu de mensen herdenken die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid!!
Och jee, och jee en Hoezee, hoezee!!!!