dankbaar
wat zouden we Moeder Aarde
met moederdag eens geven
iets van onszelf misschien
want zij beheer(s)t ons aller leven
als zij er niet zou zijn
konden wij niet eens bestaan
het is voor haar een mooie
maar o zo zware baan
wij hebben op haar lijf
niet zo netjes huisgehouden
na eeuwenlang misbruik
wil zij ons nog steeds vertrouwen
ik denk dat dankbaarheid
heel goed als kado voor haar past
wij zijn tenslotte bij haar
slechts een tijdelijke gast
dus hulde voor een moeder die
onvoorwaardelijk van ons houdt
die met haar hart van goud
tesaam aan onze toekomst bouwt
11 mei 2013
wr