Lieve opa,
Sinds afgelopen vrijdag weten wij
dat u niet meer beter wordt
dat het wachten is
op het eind
Sinds gister ben ik gaan beseffen
dat gister misschien de laatste keer is geweest
dat u levend
heb gezien
Ik heb zo'n onbestemd gevoel
in mijn lijf
waar ik niet weet
waar ik mee naar toe moet
Gevoel van machteloosheid
van het besef
dat ik u straks niet meer kan zien
en u er dus niet meer bent
Ik hoop dat u straks
geen pijn meer hoeft te hebben
niet meer zo benauwd hoeft te zijn
en terug bij oma bent!
*,,Hanneke,,*