Onrecht
hoe kan ik het verdragen
van mijn zusje
mijn lieve zusje
nu zo boos
onvoorspelbaar
en in eigen gedachtes
ik deed ontzettend mijn best
en het ging een hele poos goed
ik zette mij voor de volle 100% in
vol vertrouwen, hoop en moed
trots op mijzelf, mijn inzicht
op mijn troost en betrokkenheid
toch klapt de relatie weer dicht
op onverklaarbare redenen
gewoon een middag
vrolijk en blij, mijn zusje chagrijnig
omdat ze in de regen naar huis moest
en ineens, pakt ze woedend haar jas
en gaat
met later een briefje
‘jij hebt ons gezin kapot gemaakt’
mijn hart breekt en bloedt
niet wetend wat ik fout doe,
weten dat ik niets fout doe
juist dat maakt het zo gruwelijk voor mij
terwijl zij mij flink vernederend
de ergste woorden toeschreeuwt
'het komt allemaal door jou'
ga ik door het dal..
en ik merk
hoor mezelf zeggen
'je bent niets waard'
en zoveel proberen mij uit te leggen
dat het niet aan mij ligt
maar ze iets mankeert
maar toch wat ze zegt
het doet zo’n pijn
gewoon dat ik het niet goed kan doen voor haar
terwijl ik juist een zus voor haar wil zijn