verezen is
het schitterend licht
diep vanbinnen sluimerend
dat nu open luikte
het geeft de wereld
zichzelf vergetend
het geeft 't inzicht
wat het ware wezen heeft inzich
maar door hier op aarde neer te strijken
heeft waarheid moeten wijken
't licht zorgt dat 't oerbeeld,
de zon hierop aarde terug afgebeeld
zestien mei 2002