Een beeld van deze tijd
De vraag die er altijd was
lijkt langzaam te vervagen
Vertrouwen en het groene gras
nog weinigen die wagen
Crisis is een zware strop
die breed wordt aangemeten
Overvloed over de top
de markt is versleten
Lege werkplaatsen alom
een showroom zonder show
Vaklieden liggen elders krom
nu zonder kansen zowiezo
Het gemak van beleidsbesluiten
redt hier niks , maar verliest
Elke doorstart lijkt te stuiten
omdat de bank eigen eieren kiest
Volumekrimp geeft tegenslagen
voor regering onverwacht
Zonder bestuurders op de wagen
wat had je dan gedacht
Wie durft zijn nek uit te steken
wie maakt het land weer sterk
De oplossing is al zo vaak gebleken
we moeten samen aan het werk