Hik stik stou
Ik geef de hik aan jou
Na reizen, studie en vele verhalen
Ontmoetingen en innig verdwalen.
Hik!
En de tijd staat even stil
Verbaasd van mijn eigen geluid
Wil die hik me herinneren dat ik besta?
dat ik iets belangrijks te verkondigen heb?
Als een begin van een toespraak voor een lange bruidstafel
sta ik even stil bij wat ik ga vertellen.
In elk gesprek dat ik de afgelopen tijd voerde, wordt mij gezegd al is t
met een knipoog, dat ik wel een boek zou kunnen schrijven!
Hik!
Daar ben ik weer. Hik lijkt ook op ik.
Of lijk ik op hik.
Enfin.
Hierbij een proost op ieders gezondheid!
Hik.