Omdat ik van mening ben
dat de aarde, de wereld dus
van iedereen is
dat we allemaal recht hebben op een eigen veilig plekje
heb ik een luisterboek besteld
via de streaming van Webbox
alleen al de titel fascineerde me
"bruid van thuis"
naast mijn gewone inzending
zal ik er hier op de site
eens iets over schrijven
misschien is het
om meer begrip op te kunnen brengen
voor al die jonge meisjes
die al op hun elfde uitgehuwelijkd worden
ze krijgen dan een verlovingsring
papa's wil is wet
en na drie jaar moeten ze met een vreemde man,
of met een neef
mee naar West Europa
liefs gehuld in sluiers of burka
ze heet Aisha