Verloren liep hij rond
een oudere heer
in niemandsland
een beetje verward
stonden zijn ogen
alsof zijn leven
niet had gemogen
We wensten elkaar goede dag
aarzelend kwam de glimlach
In zijn hart zit een diepe wond
zijn vrouw was pas begraven
hij vertelde over de zorgen
en het ziekteproces van haar
voor beiden moeilijk en zwaar
Zij had kanker, hij kankert niet
uiteraard heeft hij wel verdriet
waarom zien vele mensen
in maatschappij dit niet?
Hoe moet ik mezelf handhaven
vroeg hij aan mij
Ik begrijp de wereld niet meer
dat belast mij zeer
Eerst de begrafenis,
toen de verhuizing
naar een aanleunwoning
Veel is veranderd in korte tijd
Ik mis de zorg en gezelligheid
Hij wordt nu belaagd door papieren
formulieren en dreigementen
Hij is bij de bank geweest
en alles is van hem bekend
niemand die zich tot hem wendt
begeleidt bij belasting aangifte
draait leven enkel om centen
heeft leven van de oude heer
geen enige waarde meer?