Bompa
Met pretlichtjes in je ogen
en een lach op je gezicht
zo wil ik me jou herinneren
Met een jas teveel op warme dagen
en van de kou alleen maar klagen
Geen zittend gat, dat weten we wel
waar je aan begon moest af en snel
Buiten altijd bezig
met het maken van iets daar of hier
Koppig tot in de kern
altijd overtuigd van jouw manier
Wanneer we iets nodig hadden
was je daar
en ook grapjes en opmerkingen
had je steeds weer klaar
En dan opnieuw die kanker
die je weg liet kwijnen
onze vrolijke, lieve bompa
zagen we langzaam verdwijnen
Op het laatste zo moeten afzien
en vechten voor je leven
Een verloren strijd
die je op moest geven
Langzaam moeten we je los gaan laten
want je bent er nu niet meer
Je hebt je verdiende rust gevonden
ook al doet ons dat nog zeer
Maar wij onthouden hoe je was!
Dat kan ik je beloven!
Met een lach op je gezicht
en pretlichtjes in je ogen