Er is weer een wortel uit mij getrokken
plotseling en zonder aankondiging.
Ik was er dichtbij betrokken
Toch moest ik sterk zijn, en 't ging
flink zijn en weglopen bij zijn kist
wetende dat je hem achterliet
Oh, als je eens wist, wat een verdriet.
Weinige wisten wat hij voor mij betekende
hoezeer ik van hem hield.
Hij was mijn vader, broer en vrind
geen verre zwager zoals vele dachten
ik heb verdriet voor mijn zuster en haar kind.
Zijn pijnloze dood kan het niet verzachten
dit had hij niet verdient
Hij was begonnen aan een nieuw leven
had U hem nou niet wat langer kunnen geven.
geschreven op 9-3-1989 na het overlijden van mijn zwager