Als de lente is geweest
voelen we van binnen feest.
Het wordt warmer buiten
en de vogeltjes fluiten.
Alles wordt vol pracht en praal
maar ja, wij gaan aan de haal.
Wij zagen een poster aan de wand
van het verre buitenland.
Waarom toch?
Nederland is toch mooi?!
Met z'n geur van gras en hooi.
Je bekijkt het, met spiegeltjes in je ogen.
Want het lijkt allemaal zo mooi.
Maar je weet dat je wordt bedrogen.
Nederland is wat de mensen
ervan hebben gefabriceerd.
en ze hebben het
nog steeds niet afgeleerd.
een oudje uit 1988