Ik is ik en jij is jij
Ieder uniek en samen wij
Wees toch jezelf, dat was mijn leus.
Ik vond zoiets een eigen keus.
Maar nu, na 30 jaar!
Besef ik pas waar ik voor sta.
Ik zat gevangen in een rol,
waarin ik niet gelukkig was.
En toch maar blijven doorgaan,
zolang ik maar mezelf was!
Dat heb ik jaren zo gedaan,
maar ineens barstte toen de bom.
Het was mijn echte eigen ik,
die riep: doe toch niet zo stom!
Maanden heeft het me gekost,
maar ik ben er nu wel bovenop.
Ik ben nog niet volledig mij,
maar ik klim langzaam naar mijn eigen top.
Ik is ik en jij is jij.
Samen anders maar toch ook wij.