Ik loop door de nacht, ik ga niet slapen!
De volgende dag zit ik daar in het hoekje te gapen
Moe en mijn moed bijeen aan het rapen.
Gaan mensen over mij beginnen klagen?
En stellen ze hun conclusies met hopen vragen?
En zeggen ze; stop deze zware rugzak te dragen!
Ik loop verder door deze lege straten
Met links en rechts mijn goede maten
Ze zeggen;
laat ze maar praten ze kunnen het toch niet laten
Ze leven ook maar verder met gevulde gaten
Zijn zei dan uit het goede hout geschapen?
De volgende nacht valt zo weer
Ik val zachtjes neer zoals een vallende veer,
Er valt uit de lucht een betere sfeer
Een heerlijk geplaatste ommekeer
In een droom ben ik dan weer zoveel meer
In het donkere duister met een zware roddelroes
Is voor mij de volgende dag weer een andere smoes
Ik moet de lading aflossen, niet leven met het brossen
En met mijn gegeven kansen niet verder smossen