8 8 8 8 8
de grote vraag
u wilt natuurlijk een gedicht waar u een wijsheid onder kunt plakken
of anders wel een positief opbeurend woord om u goed te voelen
van die standaard spreuken, die al het leven spontaan weg laten vloeien
iets over liefde en licht, over misstanden die ik in de krant las
u heeft natuurlijk altijd wel een antwoord paraat, praat, praat
laat, laat maar gaan al die tegeltjes en gespaarde zegeltjes
u wilt natuurlijk weten of mijn kinderen op hun gat terechtkomen
al mijn ingewanden nog functioneren in opperste staat van dienst
hoe vaak ik mijn buren hun boodschappen in de plomp gooi
natuurlijk, dat is heel normaal en u geeft mij ook zo een gevoel
van dat ik de keuken opnieuw moet betegelen aan een stuk door
u wilt natuurlijk een boodschap, een traan, een huwelijk
geboortes, sterfgevallen, misverstanden en verjaardagskaarten
en dat alles met een positief op rijm geramd dromenlandje
terwijl u moeizaam met de wiegende heupen voortstrompelt
hele zakken meezeulend met pasklare weetjes en datjes
leuke anekdotes, alles meegemaakt, dat de liefde op uw rug
8 8 8 8 8