Als ik je bekijk in de ogen veel scherper
Ik ben dan in woorden veel beperkter
Vogels vliegen samen met jouw in heerlijkheid
Zonder scherpschutters met schietende kogels
Zielen leven in vrede met u en mij
Het niet vernielen ervan maar zeker samen zijn
Ontfermen voor het leven,
Al het gevaar tegen houden
het leven beschermen voortgaan en behouden
zodat we worden beloond voor ons eerst bestaan
het verblijven in werelden waar we niet vergaan
en van elkaar terug kunnen houden
een wereld in de toekomst omschrijven hoe het beter kan
ons verborgen, naar geborgen brengen
en streven naar de liefde die we hadden in het verleden
samen de miserie wegleggen
en niet meer geleden voelen van verkeerde besluiten
maar genieten van andere vogels die naar hun gezangen fluiten