Het glimt boven 't hoofd,
aan 'n paardenhaar hangend.
Als men voorspoed gelooft,
erop vertrouwt, verlangend,
blijkt 't immer naderbij;
een onheilspellend lot.
Van achter of opzij
slaat 't welvaart kapot.
Controle is een fabel,
een leven in exces
blijft trekken aan de sabel;
het zwaard van Damocles.