De vrouw met de scheve schouder
vraagt of zij de goede kant opgaat
Ik heb haar verstaan, kijk omhoog
omlaag, bespeur geen zijwegen
kruisingen op ongelijke hoogten
wijs een mogelijke richting aan
waarna zij mij uitvoerig dankt
in haar rolstoel gezeten, die ik
met verve de juiste richting opduw