Jouw woorden dragen kwade cellen
die een leven kunnen verzieken
Het zijn onmachten die jou kwellen
van on(be)grijpbare kritieken
Het is beter te vragen als je niet verstaat
uitleg verzacht het verwarrende woord
Voor je radeloos met woorden slaat
en elk gesprek zo wordt vermoord
Het zijn krachttermen die zwakte tonen
geuit zonder tijd om na te denken
Die je later weer dient te schonen
omdat je beseft dat ze anderen krenken
Weet dat woordgezwellen indrukken laten
tot zware littekens op ziel en gemoed
En er meer oplossingen zitten in praten
dan dat jouw onmacht jou geloven doet