Als kind
leer je van alles
het vormt de kern van je bestaan
Als kind
leer je van alles
daar twijfel ik niet aan
Maar wat als je als kind
niet leert om te vertrouwen
niet leert om je te hechten
niet leert een band te bouwen
Maar wat als je als kind
niet leert gevoel te uiten
niet leert je open stellen
maar juist je af te sluiten
En wat als je als kind
je in de steek wordt gelaten,
wordt misbruikt of verwaarloosd
en met niemand meer kan praten
Je leert het weg te stoppen
wantrouwd ieder om je heen
Je bouwt onbewust een muur
en bent het liefst alleen
Toch verlang je stiekem
naar iemand die je vertrouwd
Het gevoel geeft dat je leeft,
om je geeft en van je houdt