Als mensen weggaan
gaan ze heen
en niemand weet
precies waarheen
ze vertrekken
hiervandaan
en niemand weet
waarheen ze gaan
dan zijn ze opeens
niet langer hier
niet in de kamer
niet op papier
en toch blijven ze
heel dicht bij ons
in onze gedachten
als een spons
druppels herinneringen
om van te houden
kleine dingen die
ons helpen rouwen
Mensen die heengaan
waren moe
waren aan een
verdiende rust toe
ook weet niemand
precies waar ze gaan
temidden de blijvers
blijft tante bestaan