Oude liefde roest toch
In begin zeventiger jaren gebouwd
als Sea-Venture voor Bermuda-reizen
Toen de televisiewereld toevertrouwd
mocht het zich als dekor bewijzen
Als ambassadrice voor luxe tochten
de “love-boat” met haar avonturen
Voor hen die naar romantiek zochten
kon de reis niet lang genoeg duren
De kapitein ,dokter en de barman saam
de purser en de gastvrouw niet vergeten
Cruiseschip met Pacific Princess als naam
is nu helaas tot op de draad versleten
Na tweeënveertig jaar over de baren
volgt nu ,voor haar ,de laatste reis
Geen emoties meer om te bewaren
er rest alleen nog de oudijzerprijs
Zonder er ooit een voet te zetten
genoot ik steeds met volle teugen
De sloper maakt nu korte metten
met de herinneringen die ons heugen