De engelen hun geslacht onbekend
zuchten en zuigen rood potlood
in hand en mond en zij bereiden
de toekomst voor van hen
nog niet geboren en hen voorbij
de graven en stoffelijk zijn
Hun eerste les in schrijven
onder de immer strenge ogen
van een rechtvaardige lerares
met metalen ziekenfondsbril
haar borstelig opgestoken knotje
waarin een geel potlood steekt
Zij ziet alles, zelfs het zweet
dat in kleine druppels parelt
geeft groen licht na de uitslag
van de resultaten, antwoorden
op de multiple choice vragen
ziet toe hoe hoorntje verschijnt