Act 1
[Een fakbar. Leuven. Dinsdagavond
Enter muziek en bierwalm
en pintjes voor een goeie euro]
ik spot je laat naar mijn normen
maar op een krukje aan de toog
één zittend meisje hoog
zit je klein en knuffelbaar
diadeem in glanzend haar
jasje rond je killervormen
[Hoofdrolspeler die naar de toog toogt, zogezegd om drank. Muziek vervaagt.]
ik maak me los van mijn vrienden
en stap naar de bar
om een excuus te bestellen
voor een gesprek met jou
gewoon omdat ik je
nog één keer
zien wou
voor het grote niets
om een laatste keer te genieten
van je woorden
om een laatste keer te zien hoe we
enkel in mijn hoofd
perfect bij elkaar hoorden
en terwijl ik slaafs je lippen volg
zie ik hoe je
na vijf jaar
nog altijd glinstert
als je diadeem
ik die
na vijf jaar
afscheid neem