onwennig sta ik daar
terug van weggeweest
pak m beet een jaar.
ouders groeten wel
of niet.
zelden zoveel gezichten
gezien in weggedoken
verbouwereerd.
het nieuwe schooljaar pril
zo net begonnen
heb ik trots op eigen
door scheiding gevolgde rouw
als nieuw gevonden.
tomeloze roddel zwart spuiend gal
van menigeen op mijn manier
overwonnen.
uitgelaten brullende apen
attaqueren verzorgend volk
rood blossende wangen
bereiken binnenplaats voor nog even
om de stoot in lijve stof
te doen laten verdampen.
van adrelinewolk
tot heerlijk hemelse plof
op bank of bed
de limo en een snackje klaar
alvorens jonge geest
bereid is toe te geven
aan hemels heerlijk gapen.