Kleine Nijn zit voor het raam
ze mag nu niet naar buiten
want op de straat is het niet pluis
daar er granaten fluiten
vroeger was de stoep nog fijn
zij speelde met haar knikkers
soms werden vriendjes wel gemept
maar ach dat bleken flikkers
Nu is de speeltuin platgegooid
en het klimrek waar zij klommen
dat deed het grote Rotkonijn
die met zijn gifgasbommen
“Welnee” zegt beertje Vladimir
“ wie zegt dat hij dat deed?
Het waren de rebellen,
de bron van alle leed”
“ Gooi ze toch plat” meent haas Barack
en aapje Cameron
die stelt: “het Rotkonijn Assad
die moet nu op de bon”
Wezel Recep kan niet wachten:
“ Wanneer gaan we schieten?”
met vingers duister als de nacht
wijst hij naar zwarte pieten
en Nijntje, die gaat maar naar bed
en denkt: “ Is dit een grap?”
wel, honger heeft ze ook niet meer:
er zit Kerry in de pap