De professionelen en hun diagnose-kast
bleven deze ronde in het ongewisse
Ongemak heeft hun vaardigheid verrast
naar de oorzaak bleef het gissen
Een waarneembaar disfunctioneren
bracht geen klaarheid in de problemen
Een ervaring rijker bij het lokaliseren
voor complexen dient men tijd te nemen
De centrale processor unit werd geduidt
maar zekerheid werd niet geboden
Daar waren de geleerden nog niet over uit
het lag nu in de handen van de goden
Toen de bezinning in een hulplijn gezocht
wijze woorden om gedachten bij te stellen
Een kostenbegroting kort door de bocht
daar leek de schoen pas echt te knellen
Het thuisgesleutel bleef nog optioneel
extra tijd om de wirwar te ontknopen
De draadbomen door in het geheel
om nog tegen de oorzaak aan te lopen
Het speurwerk bracht plots resultaat
een lichte lach op het gezicht
In het bewegen van de bundels draad
kwam de storing aan het licht
Het wazige euvel verholpen naar behoren
in samenwerking van vader en zoon
Toch misschien voor het geluk geboren
gevonden ; klonk een licht trotse toon