Ga je mij ook dumpen?
Ze zette haar kraag recht
Ja, gooi me dan maar weg
Je hebt het zelf gezegd
Ik pas niet meer bij jou!
Toch dit nog even
Voor ik ga,
Ze rolde haar mouwen,
Voor ik bij het vuil sta
Nog even afscheid nemen
Weet je nog lang geleden
Hoe ik je kon verwarmen
Als je rilde van de kou
Toen ik je kwam omarmen
En je kroop heerlijk in mijn lijf
En hoe we samen schurkten
In de dans met je eerste lief
Hoe je in mijn blitse tijd
Pronkte bij je hartedief
En hoe ik hielp haar te versieren
Ik was de eerste in je bed
Ik was je tweede huid
En verwarmde je de ganse nacht
Bij mij mocht je snurken, luid
Het was mijn mooiste tijd
Maar gooi me nu maar weg
Veertig jaar is veel te lang
De mot zit erin, oud en versleten
Reeds weerklinkt mijn dodenzang
De lokroep van het einde
Ik bekeek haar in het zonlicht
En in een nostalgische bui
Nam ik de mooiste kapstok
En hing de oude warme gele trui
Terug in mijn kleerkast
Voor altijd mijn vriendin