ver van huis
hé vader, ik wil op reis, geef me mijn geld, geef me mijn prijs
nee raak nu niet overstuur; ik wil wat anders: avontuur
alles grijpt me hier naar de strot...ik wil weg, ik word zot
ik ga naar waar de einder ontspringt, de zon schijn, het goud blinkt
ver van huis - mooie bloemen
vogelzang - bijen zoemen
en hij ging vol goede moed, het leven lachte, het leven was zoet
vond daar waar hij zo om vroeg: vrienden, vrouwen, feesten genoeg
echte vrienden, altijd mooi weer....nooit alleen, nee nooit meer
het geld stroomde uit zijn hand, door zijn vingers, net als zand
ver van huis - mooie bloemen
vogelzang - bijen zoemen
toen kwam er crisis in het land, zijn geld was op, hij stond aan de kant
raakte langzaam in de goot, vervreemd - ontheemd, wenste zich dood
waar was nu iedereen, die mooie vrienden, hij was alleen
het bestaan een holle waan, was hij maar nooit weggegaan
ver van huis - bloemen verbleken
kraaien krassen - bijen steken
hij kwam terug, arm als een luis - zouden ze hem nog willen kennen thuis?
maar er kwam geen enkele klacht, men had die jaren op hem gewacht
je hart is je huis, de liefde is groot - hij vergat nooit meer waar hij wortel schoot
soms riep nog de horizon, dan dacht hij aan hoe de ellende begon
ver van huis - mooie bloemen
vogelzang - bijen zoemen