Had je toen ook vleugels
En keek je op alles neer
Zat je stevig in je stijgbeugels
Ook al ging de wereld te keer
Maar nam iemand de wind weg
Stortte je hopeloos neer
De wereld over je heen raasde
En alles deed zeer
Geknakte veren en scherven aureool
Juist aan haar voeten
Van haar de laatste klap met de bijl
Onverdiend, maar ik doe de boete
Lege ogen zonder emotie
zonder richting vroegen om raad
Beantwoord door lippen vol devotie
En voltrokken hun laatste daad