Mijn kleinzoon wil zo graag
een ander huisdier er nog bij
z,n vogeltje is dood
en met alleen een hond
is hij niet blij.
Wat wil je dan voor huisdier
vroeg m,n dochter en ,t zal
want hij had besloten
z,n besluit dat was een kwal.
Hoe kom ik daar nu af
vroeg m,n dochter
zij was aan zet
ach jongen ga eerst eens zoeken
hoe of het allemaal moet
op het net.
En mijn kleinzoon ontdekte
een kwal moet in ,t water uit de zee
en elke dag vers zeewater
nou dat valt niet mee.
En ook de kosten van dat al
dat was toch niet te doen
dus kon m,n dochter het afdoen
met een dikke zoen.
Zo had hij door zelf te ontdekken
geen kwal, die hij nu niet mist
en begrijpt hij het nee van m,n dochter
m,n lieve kleinzoon authist!