Nederland, Waterland
Het water komt, rivieren zwellen aan,
polderland en steden, waterland,
tijdelijk ingenomen,
koeien en paarden ingehaald.
Zandzakken, hoog opgestapeld,
vloedplanken voor de deur,
niets houdt het water tegen, watersnel,
Nederland, Waterland.
Magda Haan