omdat bijen altijd weer andere bloemen vinden
omdat wespen steken.
Omdat het zoete gezoem som zwaarder
is dan de prikkel te aanvaarden.
Omdat ik weet dat als de honing op is
er geen bijen meer zijn en als de storm
kou er regen op komt, jij wellicht niet
meer bij me kan zijn.
Maar goed het leven gaat verder.
en ook ik moest hier wezen.
Al meerdere malen uit het as herezen.
Stappen die ik zet slijten mijn broek, maar niet
mijn voeten.
Ik vind bescherming in alles en niets, ik ben
lang aan het zoeken.
Waar is die rust.
geen gevoel van slaven drijverij.
zowel van jouw mijn lichaam als van mij.
Waneer ik die ketens breek.
en ik diegene was, die sterken dan die ander leek.
Ben ik weer terug waar ik begon.
In het hier en nu, ik en mijn zon.