Dromen.
Men zegt uit
’t diepste van je wezen
borrelen dromen uit je hart.
Als losplaats
van vele verdiepselen
verborgen als onwetend part.
Veelal kan ik
mij niets herinneren
op ’t moment dat ik mijn ogen open sla
van wat ik zag
daarbij dan voelde
soms weet ik ’t kwam mij wel te na.
Echt diepe roerselen
zijn mij onthouden
ontmoetingen wel van heel lang terug
van die niet meer zijn
of geheel verdwenen
naar het verleden en korte brug.
Bewuste dromen
om te wensen
zijn ook bepaald niet favoriet
Ik heb wel wensen
doch gewone
tot ’t dromenland behoren die niet.
Of zijn die wensen
,die onvervulde,
dan dromen: een goed milieu, vrede en rust
je wenst het doch
ziet geen resultaten
als droom die ons geweten sust.
Th.