De ijzingwekkende stilte van de nacht werd
slechts doorbroken door het geschipper
van dollar popjes in aftandse schuiten
overboekt gestapeld door dubbeltongige
handelaars in zwart stervelingen goud
in het schemer van de vierde maan speelt
het laatste bedrijf van de vlucht vooruit
het spreekwoordelijke zinkende schip
van uitzichtloosheid en wreedheid verlaten
het imaginaire geluk binnen handbereik
de instroom van zeenat torpedeerde
de eeuwige droom in luttele seconden
tot nachtmerrie in handen van de golven
voor het merendeel einde reis
een zinloos slot van hun lange strijd.
En de smokkelaar
hij keek niet om
zijn verzekering heet
op voorhand betalen.