De boom
hij staat er torenhoog
verheven met zijn takken
waar het blauw hem zo kan pakken
in een lovergroene
zomers volle bloesemboog
al jaren groeit hij naar bedaren
spant hij hemel naar de aarde
bindt hij hout tot steun van ons
legt verband
als zorgend dons
De boom
een symbool voor al het helen
waar de één
zoals zovelen
in elke waarde die er leeft
zo ontzettend baat bij heeft
het is die boom waardoor wij leven
het is die boom, als eik of den
waarin geen scheiding is te merken
het is die boom
waarvoor ik dankbaar ben
-