Ook zij gaan voorbij de stroperige dagen
van uitgesteld verlangen en durend verlies
van uitgespeelde hartstochten van het vlees
waarbij de een de ander hard en zacht omkleedt
bezweert de enige plek te zijn waar alles
letterlijk en figuurlijk samenkomt en niet meer
uit elkaar kan gaan als lichtzinnig wrakhout
vastgevroren, samengekoekt in het ijs van onbestaan