...
Het woord van God
is een ongeschreven regel
verborgen voor oor en oog
ligt het overal om ons heen
je kunt het niet lezen
ook al staat het opgeschreven
en je kunt het niet horen
ook al wordt het voor je uitgespeld
alles wat materie heet heeft
een innerlijke betekenis, eenzelfde stem
die nooit tegen het lichaam, nooit
tegen een zintuig, maar altijd
tegen ziel en geest vol levenszin spreekt
en zoals een zon altijd voorzichtig
opkomt vanuit het zwart
zo breken steen, woord en wereld
dan langzaam maar zeker open
en verschijnt Gods woord
in ons koud en nacht geworden hart
F.