De dag 1 november 2013
Een gordijn van subtiele houtskool stippen
vult de lucht en alles om me heen,
met mini bolle vormpjes
die overal koppig aan blijven plakken.
Onderken, de alom zo gegruwde november regen.
Me dunkt dat alles gedompeld is in een vetachtig licht.
Toch geven die kleine sferische loepen
elk blaadje, boombastje en kassei,
welke apollinisch hier liggen te wachten,
een intens warm kleuringsgevoel.
Altegader dorsten ze naar het moment
hij in die oude matrasachtige,
dikke bewolking een scheurtje maakt
en een zonnestraal duikelt en weerkaatst
op al die miljarden hunkerende lensjes.
Een kleurenspectrum barst open in al zijn grandeur
en elke doods stukje natuur,
word voor even een feestelijke praalwagen,
beladen met schone souvenirs en gedachten,
in liefde roemen, elke dierbare ontslapene.
Met Allerheiligen….