Lied
Henk de Helper
ik stel me even voor, met genoegen - aangenaam
ik wil weten wie je bent; Henk de Helper is mijn naam
zit je op mij te wachten, ik heb echt geen idee
vaak regent het met klachten, maar ik zit daar niet mee
ik ben Henk de Helper, ze vinden mij een klier
want als ik help, dan help ik alleen op mijn manier
en heb je soms nog wensen van hoe het kan of moet
dan zeg ik: lieve mensen, alleen Henkie doet het goed
ik ben Henk de Helper, ze vinden mij wat maf
ik help, ik kan het niet helpen - wie helpt mij daar vanaf
als de mensen mij zien komen dan draaien ze zich om
ik vind dat niet zo netjes en ik begrijp ook niet waarom
ik bied ze toch mijn hulp aan, ik accepteer geen nee
hoezo: je bent niet nodig, van je één twee hupsakee
ik ben Henk de Helper, ach toe loop nu niet weg
want als ik niet kan helpen dan raak ik van de leg
maar het is zeer belangrijk dat ik met mijn hulp leidt
waar rennen ze nu weer heen - wat een ondankbaarheid
ik ben Henk de Helper, ze vinden mij wat maf
ik help, ik kan het niet helpen - wie helpt mij daar vanaf
als ik je snap ben ik een boon
ondankbaarheid is 's werelds loon