Het is nog niet te laat.
Stress, pijn, verdriet,
Vergeetachtig, afwezig, verward,
Keihard werken,
Zelfs met non stop, steken bij het hart.
Half weg zakkend, scheuten door t lijf,
Werd wat angstig, bijna even t leven kwijt.
Niks zeggen, gewoon maar door,
Moet geld verdienen, dat gaat toch voor?
Dom weg niet nagedacht,
Op me klote gekregen.
Moest de pijn op tafel leggen,
Maar nog over veel dingen gezwegen.
Ik kan niets er over kwijt,
Niet het positieve,
Niet het negatieve,
Niet dat gene wat ik zo erg mis,
Niet dat gene waarvan ik droom.
Een gevoel zo krachtig,
Een waterval van binnen.
Beukend, golvend alles in een stroom,
Kletterend op rotsen,
Spattend door de lucht,
Een regenboog vol met kleuren,
Een adem halen, steeds weer een zucht.
Een zichtveld, kijkt op de ruggen,
Toren hogen bergen,
Die hun gezichten doen verbergen,
De pracht en praal,
Verzonden in engelen taal.
Galmend hoor een dal,
Reikend over het water.
Denkend aan morgen,
Dromend over later.
Een gedicht met moeders taal,
Geschreven door mij,
Zingend in een over volle zaal,
Voelden als een leeuw gevangen,
Een oog van een arend,
Ziet het alles groot en klein,
Zoemend in op bloem zo goud,
Voelt die warme zon toch zo vertrouwd.
Kan rijmen van plato tot Zeno,
Paradoxen in of uit,
Geometrische vormen,
Ze lopen langzaam uit.
Wijsheid van een uil,
Driehonderdzestig graden rond gaat
Kwam ik hier bij jou terecht,
De schoonheid, die aan het einde van de verbinding staat.
Ik zou niet weten wat nog meer,
Met JOU is alles gezegd,
Is het leven twee kantig,
Blijft het altijd een gevecht.
Hoe is het met je,
Voel een druppel uit de lucht,
Een zon die straalt van achter wolken,
De nachten voelen grill en koud,
Zijn het misschien nog deze woorden,
Die je een beetje warm houd.
Vluchten zal ik niet,
Moet weten waar het mij brengen zal,
Dat gevoel van binnen,
Intressant, adem benemend, wonderbaarlijk,
Maar o zo onbegrepen.
Waar moet ik heen,
In een wereld vol hatelijke naam aanvallen,
Vol angsten, zwakte en gecloonde pri-praat.
Kan ik alleen maar zeggen,
Het is nog niet te laat.