Het lot
een kabouter die zijn muts vergat
baande zich een weg door ’t gras
werd achtervolgd door een kat
hij bad dat de kat geen tijger was
want ooit in de tropen
kwam hij eens een tijger tegen
die kwam zomaar aan gelopen
en dacht wat is hij klein en verlegen
kabouter wist niet wat te doen
’t kleine mannetje dacht , ’t is voorbij
gaf de tijger een natte zoen
die dacht, wat is die lief voor mij
tijger ging liggen, kabouter op zijn rug
die wou wel mee met het grote ros
tijger sprong hoog en vlug
en daar lag kabouter in het mos
kabouter was nat maar droogde snel
hier komt hij niet meer
het koste hem bijna zijn vel
ela