Vernieling alom, mensen verstommen
bij het zien van hun dode geliefden die
in de immense grafkuilen nog grommen
omdat niemand voor de hitte kan schuilen.
Het exotische eiland is immers in de
greep van een listige vijand waardoor
iedereen in diepe armoede is beland.
Verlos de Filippijnen dus van zijn
zielepijnen, vaart allen daarheen
desnoods met behulp van dolfijnen.
En spring met de zon over de
ravijnen zodat zij daar weer
de rijstvelden kan beschijnen...
Want met veel ping-ping zullen de
Filippijnse zorgen wel verdwijnen !