polderschouw
't is een kale natte boel
in de door zon beschenen polder
geen koeien meer te zien
hooi veilig op de droge zolder
schapen mondjesmaat verspreid
een meanderende landweg
die ogenschijnlijk nergens toe leidt
mais in dorsmachine verdwenen
ganzengak van heel ver weg
vogelgefriemel in nog groene heg
haast'ge vrouw met droeve hond
op zachte pantoffelschoen
kijkt erbij heb hier geen tijd voor
met nog zoveel kuis te doen
een spierwit paard staat
eenzaam turend zonder warm kleed
geen lotgenootje te bekennen
te hopen dat men hem niet vergeet
het was een heerlijk uitje met de fiets
de hond los naast
terwijl de rest de winkels
koortsig leegkoopt
't is immers bijna Sinterklaas
30/11/2013
wr