#*#*#*#
altijd weer die kerst
daar zaten we dan met al het eten
waar we ons zo op verheugd hadden
het hele jaar een paar uur kaarsen
dat oma zo blij met haar kaarten
tante die het altijd over god wilde
oom schonk zich en ons en at bad
kerst is een feest met alle bomen
we lichten even en cirkelen rond
geboren worden en heldensokken
winkels paar dagen stil, gesloten
mensen met hun haar en een jurk
zeker nieuw en het ruikt heerlijk
was alles een keer naar wens mens
pa kijkt op zijn mobiel, leegt blik
de ijskast zit nog vol en voldaan
nog dagen worden eraan herinnerd
dat de koning sprak in aller ernst
toen waren de dieren al doodgegaan
maar volgend jaar is hij er weer
de kerst waarin we elkaar menen
je krijgt het niet kado, jezus ja
#*#*#*#