slaapliedje
lichtjes in de lucht, de nachtelijke hemel
zo oud en wijs, zo zwijgend woordeloos
kijkt op ons neer, op al dat gewemel
en dat verbaast haar al een hele poos
leer wat je leest in die flonkerende deken
die dekt je toe, als jij je ogen sluit
slaap maar gerust, want het is wel gebleken
dat elke morgen de zon schijnt door je ruit
als iemand sterft, wordt er een ster geboren
ik weet niet of het waar is, zovelen gingen heen
laat het maar zo zijn, want voel je je verloren
dan kijk je 's nachts omhoog en ben je niet alleen
want al die sterren stralen zonder zorgen
eeuwige balans van ruimte en van tijd
stralen je toe tot aan de nieuwe morgen
slaap, lief nu, slaap, de slaap die bevrijdt